Ars poetica

Urbi és Zoli

Imádunk dolgozni a szőlőnkben! Imádunk -5 fokban metszeni, és 45 fokban fürtritkítást végezni! Előre érezzük a szánkban a saját borunk ízét! Előre látjuk a Variszkusz palackokat a barátaink asztalán. Igazság szerint, nincs olyan mozzanata a nadapi Csúcsos-hegy lábánál végzett szőlészeti munkának, amit ne szeretnénk. Emiatt tudjuk, hogy kiváltságosak vagyunk, és ezért még sokáig fogunk szőlő munkával és szép borok készítésével foglalkozni. Nincs tudásunk, mégis a legmagasabbra tesszük a lécet. Ha a szőlőt elviszik a seregélyek - legyintünk egyet. Ha a telepített oltványok nem erednek meg - újrakezdjük a telepítést. Ha a teljes termést elveri a jég - együtt kacagunk. Mi vagyunk a Nadapi Bolondok. Ez a mi hitvallásunk.
Bácsi Zoltán és Urbán Zsolt


A címketervezőnk

Brigitta a címketervezőnk

A szőlőben élő barátunk :)

Variszkuszi gyík

Facebook

Megosztás a facebookon
Írta: Bácsi Zoltán - 2009 december 19.   

Herczku Furmint

Tokaji Ősz, 2007

Herczku Ágnes... és itt ugornom kell egyet. Mert nem írnék Demeter Zoliról, Berecz  Stephanie-ról és a Pendits-ről, de annál inkább írnék a traktorgarázsról és Herczku Ágiról. Mert minek is tagadjam, szerelem volt ez első látásra. De a legjobb fajtából. Mert Herczku Ági bár elvarázsolt szépségével, öltözetével, nyílt tekintetével, a tehetségével, a törékenynek tűnő test váratlanul férfias kézfogásával, de elsősorban az ragadott meg, ahogy a hangjával ... átszellemítette, beolajozta és bearanyozta, értelmessé tette, katalizálta azt a Szepsy Furmintot, amiből már csak egy csöpp volt a poharamban.

(a kép forrása)

Bővebben...
 
Írta: Bácsi Zoltán - 2009 december 18.   

Ráspi Kékfrankos

Horváth "Ráspi" JózsefVolt egyszer egy Maligán étterem. Illetve volt egyszer egy remekül összerakott bortanfolyam a Maligán étteremben, még azokban az időkben, amikor Köles András és Pongrácz Tamás szolgálta fel a borokat. Az egyik alkalommal Kató András vezette az aktuális beszélgetést, a borkóstolás témája pedig a terroir, és a terroirt tükröző borok voltak. Vakon kóstoltunk, egyszerre mindig két tétel került pohárba, egy magyar és egy külföldi. A játék abból állt, hogy tippelnünk kellett arra, melyiket tartjuk magyarnak és melyiket külföldinek, és ha lehet, mondjuk meg, hogy miért.

(a kép forrása)

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Támogatja a Joomla! by